Kako pripremiti psa za grooming

Ostavljate Vašeg psa u salonu za njegu. Sjajno!

Nema  zablude..Vaš će se pas okupati,dotjerati i izgledati će lijepo.

No, jeste li se ikada zapitali kako biste mogli pomoći da Vaš dan prođe bez stresa za Vašeg ljubimca i za Vas?

Evo što trebate učiniti prije nego što psa povedete u njegov prvi posjet profesionalnom groomer-u.

Bez obzira na to da li je pas prvi ili desti puta u salonu za njegu on može biti uplašen ili uznemiren.

Da biste svog psa pripremili za dotjerivanje ,čak i ako već godinama idete kod istog groomer-a,najbolje je poduzeti nekoliko koraka kako biste mu smanjili stres.

Prije nego što Vaše štene krene u posjete salonu trebali biste sami izvršiti neke faze dotjerivanja na svom dlakavom prijatelju. Na taj se način Vaš pas navikava na to kakav je osjećaj kada ga netko veže, četka njegovu dlaku,kupa ga ,provjerava zube,uši..

Dok dotjerujete svog psa kod kuće samopouzdano ga dodirujte po svim područjima uključujući trbuh, šape, noge,rep,leđa,vrat, prsa, glavu, uši, oči, nos i usta. Zabavite se sa svojim psom dok ga dotjerujete tako da Vaš pas misli kako je to vrijeme igre umjesto dosadnog posla.Završite posao njege nekom poslasticom.

Ako na primjer pas ne može podnijeti dodirivanje šapa rezanje noktiju biti će otežano. Zbog toga je presudno što prije početi navikavati  ljubimca na dodirivanje šapa.Najbolje vrijeme za početak dok je Vaš pas još štene .

Dlaku Vašeg ljubimca usporedite sa vlastitom kosom.Češljate kosu svaki dan, a ako to ne učinite ona postane zamršena. Isto vrijedi i za dlaku Vašeg psa. Iako je ne morate četkati svakodnevno, trebali biste to činiti barem svakih nekoliko dana kako biste spriječili čvorove i olakšali njegu.

Redovito četkanje nije dovoljno da bi se dlaka držala pod nadzorom. Ako želite da dlaka  (kao i nokti) budu uistinu zdravi, redovito dovodite kućnog ljubimca na dotjerivanje.

Ne zaboravite da pas osjeća Vašu zabrinutost.Ostavite ga groomeru mirni, sa povjerenjem.Nemojte navraćati da vidite je li vaš ljubimac gotov. To će ga uzbuditi i posao znatno otežati.

Mnogi vlasnici rade grešku čekajući da ljubimac navrši  šest mjeseci ili više prije nego što ih odvedu na prvo dotjerivanje.

Preporuča se da Vaše štene što ranije krene u posjete grooming salonu kako bi se upoznalo sa okolinom,zvukovima fena,mašinice… i naravno sa groomerom.Ovakve posjete DOGMAN  salonu potpuno su besplatne i ovim putem Vas pozivam na ugodno druženje i upoznavanje (uz najavu).

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)