EMMETT TEHNIKA ZA PSE

EMMETT

 Što je EMMETT tehnika za pse?

EMMETT tehnika za pse nježna je i sigurna metoda mišićnog opuštanja koja povećava pokretljivost i unaprijeđuje balans vaše životinje. Radi se o jedinstvenoj ,internacionalno priznatoj tehnici koja se primjenjuje u više od 40 zemalja svijeta. Tehnika opušta mišiće, smanjuje bol i nelagodu, poboljšava kretanje ,performanse ,agilnost te kvalitetu života.

Vrlo je brza metoda koja pri aktivaciji pravog mišića daje učinkovite rezultate čim se korekcija mišića provede.Mjesta na kojima se radi pritisak su tzv. EMMETT točke, mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka. EMMETT tehnikom aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže, te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava stvaraju na licu mjesta novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom – ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama.Osim neposrednog učinka na korekciju mišića (koji bude facilitiran ili relaksiran ovisno o stanju mišića, odnosno ovisno o odgovoru pripadajućih proprioceptora), primjenom ove metode nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak psa preko otpuštanja mišićne i fascijalne napetosti, te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže.

U EMMETT tehnici primjenjuje se lagani pritisak prstima na određene točke, zvane EMMETT točke. Primateljev živčani sustav registrira stimulaciju izazvanu pritiskom prsta, a mozak reagira slanjem na periferiju nove upute koja će utjecati na stanje zahvaćenog dijela tijela.Rezultat je često trenutačna tjelesna promjena.

EMMETT tretman ubrzava oporavak od treninga ,pomaže natjecateljskim psima u postignuću vrhunskih performansi, rješava hromosti, ograničenja pokretljivosti i neravnog hoda.Provodi se kod ozljeda nakon nesreća i sporta, bolova nastalih zbog starosti, nejednakog i neizbalansiranog hoda ali i kod promjena u ponašanju pasa.

Simptomi koji se mogu ublažiti EMMETT tehnikom:

-Ozljede od sporta ili nesreća
-Neuravnotežen hod/stav
-Napetost gornjeg dijela leđa
-Poremećaji donjeg dijela leđa
-Napetosti uzrokovane ogrlicama, ormama i povodcima
-Inhibirano kretanje/ograničenja mišića
-Postoperativna njega
-Razni neurološki simptomi (epilepsija,ataksije…)
-Tremori
-Probavne tegobe
-Inkontinencija
-Problemi uzrokovani starošću
-Artritis/displazija
-Šepanje
-Poteškoće disanja
-Koštano
-Mišične traume
-Smanjenje boli
-Smanjenje mišićne neugode
-Uspostava balansa
-Promjene ponašanja/stres/anksioznost

EMMETT tehnika je metoda koja se može koristiti na komplementaran način s bilo kojom drugom fizikalnom ili manualnom tehnikom, a nudi vrijedan dodatak za svakoga tko želi olakšati bol i nelagodu, te poboljšati mišićno-koštane i neurološke funkcije svojeg ljubimca.

Trajanje tretmana može biti od cca 10 do 20minuta.

EMMETT tehnika za životinje usmjerena je na njegu kućnih ljubimaca i nije namijenjena zamijeniti veterinarsku skrb!

Više informacija na ovom linku.

Ovdje nas možete nas pronaći na listi certificiranih terapeuta.